maanantai 22. syyskuuta 2014

George R.R. Martin: A Clash og Kings

Pvm: 25.7.2014
Arvosana: 9

Kesälomalla sain päätökseen tänän vuoden vaihteessa aloitetun tiiliskiven, joka siis seuraa Game of Thrones -teosta ja on toinen osa sarjassa A Song of Ice and Fire. Luen näitä englanniksi, sillä sain ensimmäisen osan lahjaksi Australiasta ja oli luontevaa jatkaa samalla kielellä.

Kirja jatkaa siis siitä, mihin Game of Thrones jäi. Kuninkaita on vähän siellä sun täällä ja sota käy melko raakana. Tarinan kulkua seurataan usean eri henkilön näkökulmasta, eri puolilla maata. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja kasvavat tässä toisessa osassa vielä entisestään ja heistä tulee esille monenlaisia piirteitä. Oma henkilökohtainen suosikkini tässä osassa taitaa olla Winterfellin Arya Stark, joka joutuu melkoiseen seikkailuun, mutta on vahva selviytyjä.

Tarinaan on helppo päästä sisään aina uudestaan ja uudestaan, vaikka välissä olis ollu pidempikin tauko. Välillä lukiessa kyllä tuli vähän pitkästymistä, jotenkin tarina venyi vähän liikaa ja siksikin pääsi taukoja lukemiseen tulemaan. Mutta niin jää taas tarina kutkuttavaan paikkaan, että kolmannen osan 1. osaan on tartuttava melko pian :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti